Wie is Jeanne Gennar?

                                                                      De waarheid die de weg verlicht en de waarheid die het hart verwarmt. De eerste is wetenschap en de tweede is kunst. De waarheid van kunst zorgt ervoor dat wetenschap niet onmenselijk wordt. De waarheid van wetenschap is dat ze ervoor zorgt dat kunst niet ridicuul wordt. (Raymond Chandler)”

 

“Er zijn twee soorten waarheden.

 

Voor Koffeologe Jeanne Gennar heeft koffie een ziel. Het beleven met alle zintuigen, het bezig zijn met een puur product als koffie is kunst op zich. Daarnaast vergt het een wetenschappelijke benadering om te kunnen werken met deze complexe materie.

 

In 2006 start Jeanne Gennar als eerste Nationaal Coördinator van de Belgische Chapter SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) en voorzitter van de vzw Belgian Coffee Education, dit is het begin van haar “koffie-carrière”. Als barista mama, jurylid in nationale en internationale koffiewedstrijden, ontmoet ze veel gepassioneerde , die de kwaliteit van koffie willen verbeteren en serveren aan de consument. Zo brengt ze in 2009, samen met haar team van baristi en sponsors, België op de koffiekaart met het winnen van verschillende titels. Zelf krijgt Jeanne Gennar de onderscheiding als “Best National Coördinator of the year 2009 for SCAE”.

 

Haar kennis en wetenschap vond zij bij haar partner, Coffee Consulate in Mannheim, Duitsland waar ze in 2008 de opleiding Koffeologie volgt. Sindsdien verdiept zij zich in de wetenschap en de kunst van koffie. In haar koffieschool “Kofca-Academie”, gestart in 2009, leidt ze mensen op tot Koffeoloog, Koffie-Connaisseur, Barista. Door de vergaande ontwikkeling van de verschillende opleidingen bij Coffee Consulate en het unieke partnerschap dat Jeanne Gennar aanging met hen, groeit de passie en de kennis steeds verder.

 

Naast haar opleidingscentrum, sloot ze in 2009 een partnerschap af met Weber-Packaging, Duitsland. In 2010 een partnerschap met Coffee Tech uit Israël en 2011 werd ze partner van Amarella Trading, Duitsland. Zodat het huidige bedrijf, Jeanne Gennar, Coffee with a soul, een brede waaier van opleiding, barsita- en educatiemateriaal, koffieverpakking, koffie to go materiaal, koffie hardware, groene bonen en gebrande bonen van hoogstaande kwaliteit kan aanbieden.