Koffie Cursussen

Kofca-Academie , staat voor Koffie-Café- Academie, is het opleiding- en trainingscentrum in koffie en  de officiële partner voor Coffee Consulate (www.coffee-consulate.com) in België en Nederland. Kofca-Academie werkt met de verschillende programma’s ontwikkeld door Coffee Consulate en biedt daarnaast ook workshops op maat gemaakt voor jou. Zodat jij een diepgaande kennis krijgt over koffiebonen en het bereiden van de koffiebonen.

 

 

Voor meer info of inschrijvingen: 

jeanne@jeannegennar.be

of  +32 (0)497 78 97 71

 

of vul onderaan uw gegevens in

 

 

Workshop Koffie Fundamentals

Koffiesoorten en – variëteiten. Teelt. Oogst: gedetailleerde informatie over koffiesoorten, vertakkingen, variëteiten, plantages, manieren van kweken en oogsten. Verwerkingsprocessen, drogen, export, grading & scoring, transport, defecten in ruwe koffie, branden: verwerkingsprocessen en hun invloeden op smaak. Droogprocessen en bewaren van groene koffie. Verschillende stappen in het exporteren van groene koffie. Grading en scoring van ruwe koffie, defecten en hun invloed op de smaak. Korte uitleg over het brandproces.

Duur: 1 dag. 250€ (inclusief certificaat – documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Sensorisch

Basis: kennismaking met het leren proeven. Flavour profiel: presentatie van het flavour profielen, basis sensorische kennis, callibratie, parameters.Degustatie techniek: zetten van een koffie-blend met een doorsnee koffiemachine. Callibratie van participanten met het flavour profiel, documentatie flavour profiel. Opnieuw callibreren: opnieuw degusteren van de afgestelde koffie-blend, vergelijken met het flavour profiel. Tasting test: degustatie van drie verschillende single origine koffie en het opbouwen van een flavour profiel voor elke koffie.

Duur : 1 dag. 250€ (inclusief certificaat - documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Cuptasting

Cuptasting: basiskennis, cupping methoden. Set up van cuptasting: technische basis van setting, do’s and don’ts regels. Flavour profiel, cuptasting architectuur: verschillende interpretaties van flavour, smaak van dezelfde koffie bij verschillende opstelling.

Duur : 1 dag 250€ (inclusief certificaat – documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Koffie aroma’s

Introductie in kennis van aroma’s. Uitleg over het aromawiel van Coffee Consulate. Ruiken en kennismaken met de verschillende aromagroepen. Ruiken en kennismaken met de verschillende

aroma’s in de aromagroepen. Bespreking en overlopen van verschillende invloeden op aroma’s

(cultuur, leeftijd, tijdstip van de dag).

Duur : 1 dag 250€ (inclusief certificaat – documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Koffie Bereidingen

Bereidingswijzen van koffiezetten: verschillende filtersystemen – semi – en volautomaten. Bereiden van koffie gebruik makend van verschillende procedures. Welke koffie en branddiepte past bij welke bereidingswijze? Wat is belangrijk? Wat beïnvloedt de smaak van koffie door de manier van bereiden? Informatie over koffiezetten bij gebruiken van druk, flotatie en filtersysteem. Koffiezetten met Cafétiera, Cafétiere, Kona kan, Perculator, Karlsbader kan, Neapolitana, Eva Solo, French Press en Ibrik. Geschiedenis van koffiebereidingen, extractie, bereiden en presenteren.

Duur: 1 dag. 250€ (inclusief certificaat– documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Espresso

Espresso- malen- tampen- extractie- klassieke espressovormen. Kennis van espresso- techniek- bereidingsmethoden. Espressotypen: blends, single origine espresso. Espresso technieken. Extractie: theorie, ingrediënten, doseren, water, veelgemaakte fouten, 5 tassen - test. Malen: maaltypen, maalgraden, doseren. Bereiden van espresso: doseren, levelen, tampen. Maken van ristretto, espresso, dopio en lungo

Duur: 1 dag. 250€ (inclusief certificaat – documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Latte Art basic

Melk- schuim - Latte Art. Melktechnologie: samenstelling van melk, soorten melk.Melkschuim: technieken, proces, melkveroudering. Praktijk: trainen van melk opschuimen, textuur van melkschuim. Latte Art: techniek van het gieten.

Duur: 1 dag. 250€ (inclusief certificaat– documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Koffie Drinks (Koftails)

Koffiedranken bereiden. Verschillende variaties en eigen creaties. Invloed van het sensorische (taste, haptic, aroma)op de koffiedrank. Ingrediëntenleer, Technieken, Praktijk, Drankenleer dranken zonder alcohol. Presentatie van verschillende dranken. Korte introductie dranken met alcohol.

Duur: 1 dag. 250€ (inclusief certificaat -documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Koffiebranden

Basis: theoretische en praktische impressie van het brandproces en de ontwikkeling van de boon in elke fase. Tenslotte zal een cupping van de zelf gebrande koffie aantonen dat verschillende brandprofielen een invloed hebben op de koffie. Groene koffie ten opzichte van gebrande koffie: veranderingen gedurende het brandproces. Basis van het koffie brandproces. Fysische en chemische processen

Praktische oefening in het koffiebranden, proeven en bespreken.

Duur: 1 dag. 250€ (inclusief certificaat -documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Koffiebar

Cursus voor oprichters en ondernemers in de koffiesector. Voor mensen die een bedrijf willen opstarten in de koffie industrie, koffiebar.

Belgische koffiebar -markt- uitbreiding- perspectief- business model. Korte informatie over de Belgische Koffiebar wereld. De uitbreiding en het toekomstperspectief. Belangrijke informatie voor het opstarten van een koffiebar. Franchise ten opzichte van eigen logo. Merk, logo, handelsmerk en wetgeving. Uitrusting. Algemene bedenkingen over de koffiemarkt. Hoe creëer ik een realistisch budget. Methodes in prijsberekening en marktanalyse.

Duur: 1 dag. 250€ (inclusief certificaat – documentatie COFFEE CONSULATE)

 

Workshop Herkomstlanden

Botanische en geografische invloeden op smaak. Cuptasten van verschillende koffieprovincies. Invloed op smaak: cultivatie, klimaat, bodem, variëteit en verwerking bepalen de smaak. Origines: verschillende koffielanden en hun speciality coffee. Bereiden en cuptasten van verschillende origine koffie. Creëren van flavourprofiel.

k, logo, handelsmerk en wetgeving. Uitrusting. Algemene bedenkingen over de koffiemarkt. Hoe creëer ik een realistisch budget. Methodes in prijsberekening en marktanalyse.

Duur: 1 dag. 250€ (inclusief certificaat – documentatie COFFEE CONSULATE)


 


 

BUNDELWORKSHOPS met programma van Coffee Consulate.

 

Barista Basis : 2 dagen (485€): 1 dag Espresso + 1 dag Latte Art basic

 

Barista Senior: 3 dagen (710€): 1 dag Espresso + 1 dag Latte Art Basic + 1 dag Koffiedranken

 

Latte Art Professional: 3 dagen (710€): 1 dag Espresso + 1 dag Latte Art Basic + 1 dag Latte Art Senior

 

Cuptaster Basic: 2 dagen (485€): 1 dag Koffie Sensorisch + 1 dag Cuptasting

 

Cuptaster Senior: 3 dagen (710€): 1 dag Koffie Sensorisch + 1 dag Cuptasting + 1 dag Koffie Aroma’s

 

 

 

OPLEIDINGEN met programma van Coffee Consulate

 

Opleiding Koffie Connaisseur (1425€): 1 dag Koffie Basic + 1 dag Koffie Sensorisch + 1 dag Cuptasting + 1 dag Koffie Bereidingswijzen + 1 dag Koffie Branden basic + 1 dag Herkomstlanden.

 

Opleiding Koffie Branden : 5 dagen (1950€) zie www.coffee-consulate.com

 

Koffeologie educatieprogramma: 11 dagen (2590€): 1 dag Koffie Basic + 1 dag Koffie Sensorisch + 1 dag cuptasting +1 dag Koffie Aroma’s + 1 Koffie branden basic + 1 dag Koffie Bereidingswijzen + 1 dag Espresso + 1 dag Latte Art basic + 1 dag Koffiedranken + 1 dag Koffie Bar + 1 dag Herkomstlanden.

 

Inschrijvingen van workshop zijn geldig vanaf betaling ontvangen is.

Annuleren kan tot 10 dagen voor datum van workshop zonder verlies van geld. Annuleren 1 week op voorhand: 60€ onkosten.

Annuleren 4 dagen op voorhand: 120€ kosten.

Annuleren 2 dagen op voorhand of dag voordien: volledige betaling van workshop. Geen teruggave mogelijk.


 

(Alle prijzen zijn exclusief 21% btw)